Întrebări frecvente

Întrebări frecvente

_

Implanturile Dentare

Ce este un implant dentar?

Implantul dentar este o piesa din titan, cel mai adesea sub forma unui surub, care se introduce in osul maxilar, cu scopul de a inlocui un dinte extras. Implantul dentar inlocuieste practic radacina unui dinte lipsa. Peste dispozitivul din titan, dentistul, impreuna cu tehnicianul dentar, realizeaza o lucrare protetica compusa din: coroana dentara, punte dentara, proteza.

Implantul dentar poate fi realizat de obicei dupa ce locul extractiei s-a vindecat. Exista insa si posibilitatea de realiza implantul imediat dupa extractie.

Cine poate beneficia de un implant dentar?

Vrei sa stii daca esti un candidat bun pentru terapia implantara? Afla ca, de cele mai multe ori, sanatatea pacientului este un factor blocant determinant si nu varsta acestuia. Daca ai unele afectiuni cardiace, daca urmezi un tratament cu anticoagulante, daca suferi de reumatism articular acut, de bruxism sau daca nu intentionezi sa te lasi de fumat, s-ar putea sa nu fii un candidat eligibil pentru realizarea unui implant dentar.

Te invitam la un consult la Clinica Stomatologica VEF-Dent din Chișinău, de pe Str. Ion Creangă nr. 11a, pentru a analiza situatia ta particulara si a lua impreuna cea mai potrivita solutie pentru tine.

 

Care sun etapele realizării unui implant dentar?

Primul pas consta intr-o operatie chirugicala de inserare a surubului din titan in os. Practic, surubul din titan va inlocui radacina dintelui extras. Vindecarea osului si a gingiei, integrarea implantului in organism sau osteointegrarea presupune o perioada de timp cuprinsa intre 3 si 6 luni. Deoarece titanul este un material biocompatibil, osul reuseste sa-l integreze in interiorul lui. In acest timp, medicul stomatolog va realiza o lucrare provizorie. Dupa osteointegrare, se va realiza protezarea implantului.

De-a lungul acestor etape are loc o colaborare stransa intre medicul implantolog, protetician si tehnicianul de laborator.

Te asteptam la cabinetul nostru stomatologic din Chișinău pentru a-ti furniza un plan personalizat.

 

Ce durată de viață are implantul dentar?

Cu o ingrijire adecvata a cavitatii bucale, implantul are o durata de viata de 10-15 ani. Studiile arata ca procentul de retentie a implanturilor dentare dupa 10 ani este de peste 95%, apoi acesta scade la valori mai mici.

Printre factorii care afecteaza implantul dentar se numara:  fumatul, alcoolul, o igiena defectuoasa, lipsa controalelor stomatologice periodice, precum si alti factori ce tin de calitatea lucrarii protetice realizata de catre medicul stomatolog.

Te asteptam la o consultatie in Clinica Stomatologica VEF-Dent din Chișinău, de pe Str. Ion Creangă nr. 11A. Echipa de stomatologi din Chișinău este atenta la cele mai mici detalii, pentru ca dvs. sa fiti 100% multumit.

 

Care sunt beneficiile implantului dentar?

Poate cel mai mare avantaj al implantului dentar este faptul ca acesta nu distruge dintii invecinati. In cazul puntilor dentare este necesara devitalizarea dintilor stalpi (de legatura). De asemenea, puntile dentare exercita presiune pe dintii stalpi, iar osul din locul dintelui natural extras se poate atrofia. Implantul dentar, in schimb, protejeaza osul in care este integrat, acesta fiind supus unei utilizari naturale.
Implanturile dentare asigura claritatea vorbirii, restaureaza masticatia la un nivel similar cu cel al dintilor naturali si asigura o mimica mai naturala ca protezele.

Medicii nostri stomatologi au o experienta vasta in domeniu, inclusiv experienta internationala. Iti oferim garantie de 10 ani pentru implanturile si lucrarile protetice realizate la clinica noastra din Chișinău. Punem accentul atat pe functionalitatea lucrarii, pe confortul pacientului, cat si pe estetica.

 

Stomatologie generală

Ce sunt obturațiile dentare ( Plombe ) ?

Obturatia dentara (plomba) acopera sau obtureaza o cavitate din dinte care a fost creata de acizii produsi de bacteriile din cavitatea bucala, dupa ce a fost curatata si pregatita de medicul stomatolog. Obturatiile dentare se pot realiza si in cazul fracturarii dintilor, refacand forma dintelui afectat. In cabinetul nostru folosim materiale de ultima generatie, care refac zonele afectate cu estetica si eficienta maxima.

Te asteptam la o evaluare de specialitate in Clinica Stomatologica VEF-Dent din Chișinău, de pe Str. Ion Creangă nr. 11a.

În ce constă tratamentul de canal?

Tratamentul de canal, consta in primul rand in scoaterea continutului pulpei dentare infectata, care este formata din vase de sange si nerv, in al doilea rand, curatarea canalului dintelui si pregatirea lui pentru a fi umplut cu materiale speciale.
Tratamentul de canal se realizeaza sub anestezie locala, fara nici un fel de durere sau discomfort.

Coroanele dentare - Informații generale?

In situatiile in care caria dentara a afectat o mare parte din dinte, care nu mai poate fi tratata prin obturatia dentara, coroanele dentare sunt solutia ideala, care pastreaza functionalitatea dintilor si refac forma naturala a dintilor. Coroanele dentare pot fi folosite si in cazul ruperii unei portiuni mari din dinte, sau in cazul in care obturatiile vechi nu mai fac fata fortelor ocluzale.

Acum nu mai este nevoie pentru multiple sedinte pentru a realiza coroanele dentare, folosind tehnologia CAD-CAM, aveti posibilitatea de a avea coroanele dentare in aceeasi zi, in aceeasi sedinta, realizand coroanele pe calculator, aveti posibilitatea de a vizualiza cum vor arata viitorii dinti chiar inainte de a fi finalizate.

Tipuri de coroane dentare realizate in Clinica Stomatologica VEF-Dent din Chișinău

  • Coroana metalica
  • Coroana metalo-compozit
  • Coroana metalo-ceramica hibrida Estenia
  • Coroana ceramica (pe suport de metal- Cr-Co)
  • Coroana ceramica (pe suport de titan)
  • Coroana ceramica fara metal / Coroana portelan
  • Coroana de zirconiu

 

 

FORMULAR

_

Nu gasești răspuns?

Completează formularul de contact și vei primi un răspuns util, în cel mai scurt timp posibil!