Estetica dentară

Estetica dentară

_

Estetica dentară

_

Materialele moderne si tehnicile avansate permit realizarea unor reconstituiri corecte din punct de vedere medical, dar si estetice. Inlay-urile ceramice, coroanele integral ceramice ori de ceramica pe zirconiu sau fatetele dentare, fac din aspectul estetic un factor important in luarea celei mai bune decizii medicale.

Estetica dentară

_

In realizarea unei obturatii de compozit, un aspect deosebit de important este atentia acordata cromaticii armonioase si a modelajulul ocluzal. In acest fel, partea estetica a actului medical este tratata cu grija si atentia dorita atat de pacient, cat si de echipa Dental Design.

_

Ce elemente contribuie la un zambet perfect

Un zambet minunat creste automat increderea in sine a unei persone si o face sa se simta mai atragatoare. In primul rand un zambet frumos este acela care ti se potriveste, chiar daca optezi pentru a avea dintii foarte albi sau pentru o culoare mai naturala, indiferent daca simetria perfecta ti se pare foarte importanta sau nu.

  • Simetria. Simetria fata de linia mediana a fetei are o importanta majora in ceea ce priveste zambetul estetic, placut. Chiar si atunci cand acest lucru nu este 100% posibil, iluzia simetriei ar trebui sa fie creata. Cei doi incisivi centrali superiori ar trebui sa fie egali ca marime, lungime, simetrici ca si forma.
  •  Aliniamentul orizontal. In mod ideal, linia formata de muchiile dintilor ar trebui sa fie paralela cu podeaua.
  •  Linia coletelor (gingivala) Linia coletelor uneste cele mai inalte puncte de la nivelul dintilor ale gingiei frontalilor superiori. In mod ideal aceasta linie urmareste buza superioara pentru a asigura o expunere minima a gingiei si o vizibilitate optima a dintilor in timpul zambetului.
  • Culoarul bucal. Un zambet ingust face ca dintii laterali sa se vada de cele mai multe ori in umbra. Un zambet larg permite o vizibilitateprogresiva a dintilor catre posterior, acest lucru creand un zambet mai atractiv.
  •  Proportia de aur. Regula de aur a proporţiei descrie un raport ideal de lăţimi ale fetelor vizibile ale celor 6 dinti frontali.
  •  Proportia dintilor. Exista ghiduri care indica proportia ideala a fiecarui dinte pentru a se obtine un zambet frumos: 100% inaltime si 75% latime.
  •  Ambrazurile dentare. Ambrazurile dentare sunt mici spatii triunghiulare intre muchiile dintilor. Ele sunt create artificial de catre technician si medical dentist ca sa creeze un aspect natural.

Estetica dentară